Kongre kapsamında;
-
Uçmakderede Yamaç Paraşütü (hava şartlarına bağlı olarak)
-
Edirne
-
Çanakkale gezileri yapılacaktır *
EDİRNE GEZİSİ (OBA TUR GÜVENCESİYLE)
-
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden hareketle Edirne’ye doğru yola çıkıyoruz. Saat 14.00 civarında Edirne'ye ulaşıyoruz.
-
İlk durağımız Edirne savunmasında önemli yer tutan Şükrü Paşa'nın anıtı ve müze olarak düzenlenen tabyalar.
-
Ardından görkemiyle insanı büyüleyen Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami, yazılarıyla tanınan Eski Cami ve mimari açıdan yeni bir çağ başlatan Üç Şerefeli Cami'yi geziyor, yol üzerinde Peykler ve Saatli Medreseyi de görüyoruz.
-
Edirne'nin ünlü badem ezmesi, meyve sabunları, süs süpürgelerini bulabileceğimiz Ali Paşa Çarşısı'nı gezdikten sonra aracımızla Sarayiçi'ne hareket ediyoruz.
-
Eski Saray kalıntıları, Kırkpınar Er Meydanı, Adalet Kasrı, Kanuni ve Fatih Köprüleri, Balkan Savaşı Şehitliği'nin bulunduğu ve Tunca'nın ayrılan iki kolu arasında yer alan Sarayiçi'ni gezdikten sonra II. Beyazıt'ın inşa ettirdiği ve içinde cami, medrese, bimarhane, tabhane ve aşevinin bulunduğu Beyazıt Külliyesi'ne geçiyoruz.
-
Avrupa Birliği'nden ödül alan Tıp Tarihi Müzesi'ni de içine alan Külliye'yi gezdikten sonra Beyazıt, Yalnızgöz, Tunca ve Meriç Köprülerini geçerek Karaağaç'a ulaşıyoruz.
-
Günümüzde Trakya Üniversitesi Rektörlük binası olarak kullanılan Tren Garı, Lozan Anıtı, ızgara planlı inşa edilmiş evleri ve sokaklarıyla Karaağaç'ı gezdikten sonra Meşhur Edirne Tava Ciğerini’nin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Niyazi Usta’da akşam yemeğimizi alıyor ve Turumuzu Meriç kıyısında noktalıyoruz.
-
Dingin akan Meriç'in kıyısında yudumlayacağımız yorgunluk çaylarının ardından Tekirdağ'a doğru yola koyuluyor, saat 21.00 civarında Tekirdağ’a ulaşıyoruz.
Ücret: 80 TL
ÇANAKKALE GEZİSİ (OBA TUR GÜVENCESİYLE)
-
Sabah 07:30 ‘da Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden hareketle Çanakkale'ye doğru yola çıkıyor ve saat 10:00 civarında Eceabat’a ulaşıyoruz (Kahvaltı otobüsümüzde)
-
Sabah bölgemizdeki turumuza Kilitbahir’den (denizin kilit noktası) başlıyoruz. İlk olarak Kilitbahir Kalesini panoramik olarak görüyoruz.
-
Çanakkale cephesinin unutulmaz kahramanlarından Havranlı Seyit Onbaşı’nın heykelinde ilk fotoğraf molamızı veriyoruz.
-
Ocean adlı İngiliz Savaş Gemisi’nin batmasına sebep verirken 275 kg ağırlığındaki top mermisini 3 kez namluya sürmeyi başaran Koca Seyit hakkında rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz.
-
Havuzlar Şehitliği istikametini takip ederek bir sonraki durak noktamız olan Şahindere Şehitliği’ne varıyoruz. Savaş dönemi’nde, yaralanan kahramanlarımızın tedavi edildiği hastane merkezlerinden (günümüze ulaşmamıştır) birininde yer aldığı Şahindere Şehitliğindeki anlatımları dinlerken, gerçek bir şehidimizin mezarını da ziyaret etme şansımız oluyor.
-
Sonrasında Dünyanın en kanlı savaşlarından biri olan Çanakkale Cephe’sindeki, savaş döneminden kalma gerçek mermi, top güllesi, tüfek, şarapnel parçası gibi ürünlerin sergilendiği Alçı tepe köyündeki Salim Mutlu Harp Müzesi’ne geçiyoruz.
-
Ardından öğle yemeğimizi alıyoruz
-
Zığındere mevkiindeki Sargı yeri şehitliğine geçiyoruz.
-
Sargı yerini gezdikten sonra her yıl 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma gününde törenlerin düzenlendiği Çanakkale şehitler Abidesi’ne gidiyor ve tören alanını geziyoruz. Tören alanı, Abide, Savaş Kabartmaları, Meçhul Asker, Morto Koyu hakkında rehberimizden bilgi alıp fotoğraflarımızı çektikten sonra Seddülbahir köyünden geçerek Ertuğrul Koyu’na yukardan bakıyor, burada bir başka kahramanımız olan Yahya Çavuş anıtını ziyaret ediyoruz.
-
Panoramik olarak İngilizlerin Helles Cape anıtının görülmesinin ardından güzergahımız Mehmetçiğe saygı anıtı oluyor. Aracımızda rehberimizden bilgi aldıktan sonra, Kırmızı sırt bölgesine varıyor ve burada birbirine çok yakın Türk ve Anzac askerlerine ait siperleri görüyoruz.
-
Mustafa Kemal’e ait olan 57. Alay şehitliğimize ulaştığımızda ise aracımızdan iniyor ve 57. Alay Şehitliğimizi ziyaret ediyoruz.
-
Ziyaretimizin ardından Conk Bayırı’na (Atatürk’ün saatinin parçalandığı yer ve kitabeler) geçiyor ve burada siperleri yakından görme imkanı buluyoruz.
-
Conk Bayırı ziyaretimiz ardından dönüş yolculuğumuz başlıyor. Keşanda vereceğimiz akşam yemeği molamızın ardından da saat 21:00 gibi Tekirdağ’a varıyoruz.
Ücret: 100 TL
UÇMAKDERE PİKNİK VE YAMAÇ PARAŞÜTÜ
Koyu mavi denizi ve yemyeşil dağları ile uçmakdere köyü yamaç paraşütü sporuna gönül verenlerin yeni adresi...
Uçmakdere semalarında süzülmek için 625 metre yükseklikteki Nişantepe'ye çıkmak gerekiyor; burada dört atlayış noktası bulunmakta olup, zirveden atladığınızda Ayvasıl koyuna iniş yapıyoruz...
Kongremiz dahilinde bu müthiş doğada yüzerek ve yamaç paraşütünün heyecanını yaşayarak Tekirdağ'dan unutulmaz anılarla dönebilirsiniz...
http://www.teyak.com
*Sosyal program ücretleri kongre katılım bedellerine dahil değildir...
Sosyal Program için detaylı bilgi:
Çiğdem SAYIKLI ŞİMŞEK
csayikli5@hotmail.com